Croissant z mozzarellą i suszonymi pomidorami

             Kanapka, przekąska, lunch - na takie okazje świetnie nadaje się ten croissant. Delikatna mozzarella podbita suszonymi pomidorami i pesto; lekko i smacznie.

Porcja dla 1 osoby.



Składniki:

  1. Croissant maślany, 1 szt.
  2. Pesto (gotowe ze sklepu, lub z tego przepisu), 2 łyżeczki
  3. Suszone pomidory, 2 szt.
  4. Mozzarella, 4 plasterki
  5. Rukola, garść
Przygotowanie:
  1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C.
  2. Croissant przekroić i posmarować obie części pesto. Na dolną część kanapki wyłożyć mozzarellę i pokrojone na kawałki suszone pomidory. Przykryć kanapkę górną częścią croissanta, włożyć do naczynia żaroodpornego i piec 10 min. 
  3. Wyjąć z piekarnika, wyłożyć na talerz, otworzyć kanapkę i włożyć do niej rukolę.


Komentarze

Popularne posty