Croissant z mozzarellą i suszonymi pomidorami
Kanapka, przekąska, lunch - na takie okazje świetnie nadaje się ten croissant. Delikatna mozzarella podbita suszonymi pomidorami i pesto; lekko i smacznie.
Porcja dla 1 osoby.
Składniki:
- Croissant maślany, 1 szt.
- Pesto (gotowe ze sklepu, lub z tego przepisu), 2 łyżeczki
- Suszone pomidory, 2 szt.
- Mozzarella, 4 plasterki
- Rukola, garść
Przygotowanie:
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C.
- Croissant przekroić i posmarować obie części pesto. Na dolną część kanapki wyłożyć mozzarellę i pokrojone na kawałki suszone pomidory. Przykryć kanapkę górną częścią croissanta, włożyć do naczynia żaroodpornego i piec 10 min.
- Wyjąć z piekarnika, wyłożyć na talerz, otworzyć kanapkę i włożyć do niej rukolę.
Komentarze
Prześlij komentarz