Croissant z halloumi i ananasem

         Croissant na śniadanie lub lunch, tym razem z serem halloumi i ananasem. Proste, szybkie i smaczne. Smak słonego halloumi zrównoważony słodkim ananasem, do tego chrupiąca sałata. Do tego kawa i można poczuć się jak w śniadaniowej kawiarni :).

Przepis na 2 porcje.



Składniki:

  1. Croissant, 2 szt.
  2. Ser halloumi, 6 plasterków
  3. Ananas, świeży lub z puszki, 4 kawałki
  4. Mix liści sałaty, 2 garście
  5. Majonez, 2 łyżki
  6. Masło, 1 łyżka
Przygotowanie:
  1. Croissanty przekroić na pół i posmarować majonezem (1/2 łyżki na każdą połowę). 
  2. Rozgrzać patelnię. Dołożyć łyżkę masła i położyć plasterki halloumi i ananasa. Smażyć po 2 min. na stronę.
  3. Wyłożyć usmażony ser na croissanta, następnie ananasa i liście sałaty. Jeść od razu po przygotowaniu.


Komentarze

Popularne posty