Croissant z serem brie, szynką parmeńską i nektarynką
Do klubu przekąsek z croissantów dołącza kolejny rogalik. Pełen smaku słonej szynki parmeńskiej, sera brie, przełamany słodyczą i soczystością nektarynki. Croissanta kilka minut podpiekamy i... już możemy chrupać. Do tego mała kawa lub herbata.
Przepis na 1 croissanta.
Składniki:
- Croissant maślany, 1 szt.
- Ser brie, 3 plasterki
- Szynka parmeńska, 1 duży plasterek
- Naktarynka, 4 plasterki
- Rukola, 1 garść
Przygotowanie:
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
- Croissanta przekroić na pół. Na dolną część nałożyć szynkę parmeńską, ser brie oraz kawałki nektarynki. Nie przykrywać górną częścią croissanta.
- Obie części croissanta włożyć do piekarnika w naczyniu żaroodpornym i piec 6-7 min., aż ser brie zacznie się topić. Po wyjęciu na dolną część kanapki wyłożyć rukolę i przykryć górną częścią. Podawać gorące.
Komentarze
Prześlij komentarz