Croissant z serem brie, szynką parmeńską i nektarynką

             Do klubu przekąsek z croissantów dołącza kolejny rogalik. Pełen smaku słonej szynki parmeńskiej, sera brie, przełamany słodyczą i soczystością nektarynki. Croissanta kilka minut podpiekamy i... już możemy chrupać. Do tego mała kawa lub herbata. 

Przepis na 1 croissanta.



Składniki:

  1. Croissant maślany, 1 szt.
  2. Ser brie, 3 plasterki
  3. Szynka parmeńska, 1 duży plasterek
  4. Naktarynka, 4 plasterki
  5. Rukola, 1 garść
Przygotowanie:
  1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
  2. Croissanta przekroić na pół. Na dolną część nałożyć szynkę parmeńską, ser brie oraz kawałki nektarynki. Nie przykrywać górną częścią croissanta.
  3. Obie części croissanta włożyć do piekarnika w naczyniu żaroodpornym i piec 6-7 min., aż ser brie zacznie się topić. Po wyjęciu na dolną część kanapki wyłożyć rukolę i przykryć górną częścią. Podawać gorące.



Komentarze

Popularne posty