Kanapka klubowa

         Ulubiona kanapka każdego podróżującego, syci, pysznie smakuje, ma w sobie wszystko co porządna, szanująca się kanapka powinna mieć: chrupiąca bułka, solidna dawka mięsa (pieczony indyk i boczek), chrupiące warzywa (sałata, ogórki i pomidor) oraz oczywiście....majonez!

Przepis dla 1 osoby.



Składniki:

  1. Plastry wędliny z indyka (z tego przepisu), 3-4 szt.
  2. Ulubiona duża bułka, 1 szt.
  3. Pomidor, 2 plastry
  4. Ogórki konserwowe, 1 szt.
  5. Majonez, 2 łyżeczki
  6.  Sałata, 2 liście
  7. Boczek w plastrach, 2 szt.

Przygotowanie:

  1. Bułkę przekroić wzdłuż na 3 części. Opiec w tosterze. 
  2. Plastry boczku usmażyć na chrupiąco na suchej patelni.
  3. Na dolną część bułki położyć plastry indyka, drugą - środkową część bułki posmarować z jednej strony majonezem i przykryć nią bułkę z indykiem. Na środkową część bułki położyć sałatę, plastry pomidora i ogórka. Położyć usmażony boczek. 
  4. Górna część bułki od dołu też posmarować majonezem i przykryć nią kanapkę. 
  5. Kanapka klubowa pyszna jest od razu po przygotowaniu, jednak równie smaczna będzie po kilku godzinach, wtedy gdy głód doskwiera podczas podróży na ferie:). 




Komentarze

Popularne posty