Kanapka klubowa
Ulubiona kanapka każdego podróżującego, syci, pysznie smakuje, ma w sobie wszystko co porządna, szanująca się kanapka powinna mieć: chrupiąca bułka, solidna dawka mięsa (pieczony indyk i boczek), chrupiące warzywa (sałata, ogórki i pomidor) oraz oczywiście....majonez!
Przepis dla 1 osoby.
Składniki:
- Plastry wędliny z indyka (z tego przepisu), 3-4 szt.
- Ulubiona duża bułka, 1 szt.
- Pomidor, 2 plastry
- Ogórki konserwowe, 1 szt.
- Majonez, 2 łyżeczki
- Sałata, 2 liście
- Boczek w plastrach, 2 szt.
Przygotowanie:
- Bułkę przekroić wzdłuż na 3 części. Opiec w tosterze.
- Plastry boczku usmażyć na chrupiąco na suchej patelni.
- Na dolną część bułki położyć plastry indyka, drugą - środkową część bułki posmarować z jednej strony majonezem i przykryć nią bułkę z indykiem. Na środkową część bułki położyć sałatę, plastry pomidora i ogórka. Położyć usmażony boczek.
- Górna część bułki od dołu też posmarować majonezem i przykryć nią kanapkę.
- Kanapka klubowa pyszna jest od razu po przygotowaniu, jednak równie smaczna będzie po kilku godzinach, wtedy gdy głód doskwiera podczas podróży na ferie:).
Komentarze
Prześlij komentarz